Vino Dalmacije | Najavljujemo 2. izdanje Festivala VINO DALMACIJE!
16352
post-template-default,single,single-post,postid-16352,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Najavljujemo 2. izdanje Festivala VINO DALMACIJE!

Najavljujemo 2. izdanje Festivala VINO DALMACIJE!

Veliki uspjeh koji je polučio prvi Festival VINO DALMACIJE u organizaciji Udruženja Vino Dalmacije u cilju osnaživanja dalmatinske vinske scene, naša je velika obveza i odgovornost za daljnji rad pa s ponosom najavljujemo

2. Festival VINO DALMACIJE koji će se održati 22.-23. ožujka 2019.
u Splitu, u Studentskom Kampusu.

Prvo izdanje Festivala održano je od 13. do 14. travnja 2018. u Splitu, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma, u suorganizaciji sa Sveučilištem u Splitu i Studentskim centrom Split, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, svim dalmatinskim županijama i uz potporu Predsjednice Republike Hrvatske.

Tijekom oba dana održavanja u splitskom Studentskom Kampusu, koji je izabran kako bi se promovirao novi studij pri splitskom Sveučilištu, studij Mediteranske poljoprivrede, poslovni posjetitelji, ugostitelji, hotelijeri, osiguravateljski i bankarski sektor, akademska zajednica, predstavnici medija i drugi zainteresirani, imali su priliku kušati i uvjeriti se u raznovrsnost i kvalitetu hrvatskog i dalmatinskog vina koje je nastalo na temeljima bogate vinske povijesti i još uvijek nedovoljno iskorištenom potencijalu autohtonih sorti te ostvariti direktan kontakt s predstavnicima četrdeset vodećih dalmatinskih vinskih kuća te s proizvođačima prateće opreme za vinogradarstvo i vinarstvo.

Veliki interes iskazan je za zanimljivi prateći program, naročito za besplatne radionice o pošipu, plavcu malom, maraštini, debitu, babiću, kujundžuši, kupažiranim vinima te vinu i zdravlju, za koje se tražilo mjesto više.