Vino Dalmacije | Doc. dr. sc. Leo Gracin novi predsjednik Udruženja Vino Dalmacije
17075
post-template-default,single,single-post,postid-17075,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Doc. dr. sc. Leo Gracin novi predsjednik Udruženja Vino Dalmacije

Doc. dr. sc. Leo Gracin novi predsjednik Udruženja Vino Dalmacije

druženje Vino Dalmacije, sa sjedištem pri HGK – Županijskoj komori Split, održalo je danas izbornu skupštinu na kojoj su izabrani predsjednik Udruženja te članovi Upravnog i Nadzornog odbora u novom dvogodišnjem mandatu.

Za novog predsjednika Udruženja Upravni odbor je jednoglasno izabrao doc. dr. sc. Lea Gracina, Vinoteka d.o.o. Primošten, koji je zahvalivši se na ukazanom povjerenju istaknuo: ‘S obzirom da Udruženje Vino Dalmacije od kolovoza 2020. Rješenjem Ministarstva poljoprivrede ima status priznate regionalne organizacije vinara i vinogradara za vinogradarsku regiju Dalmacija, a u skladu s odredbama Zakona o vinu (NN 32/19), čeka nas još puno izazova na brendiranju jedinstvene i prepoznatljive vinske Dalmacije, prebogate vinogradarske i vinske tradicije. U tom smislu vjerujem da će mi i moj osobni angažman u vinskom poduzetništvu kao i studij Mediteranska poljoprivreda na Sveučilištu u Splitu, na kojem sam jedan od predavača, koristiti u budućem radu na čelu Udruženja Vino Dalmacije’.

U novom mandatu, u Upravnom odboru Udruženja interese vinogradarske podregije Sjeverna Dalmacija i dalje će zastupati Leo Gracin i Zoran Pantalon, Dalmatinsku Zagoru će predstavljati Ante Sladić i Milan Grabovac, a Srednju i Južnu Dalmaciju Ivica Kovačević, Damir Štimac, Sebastijan Tomić i Ivan Miloš.

Dužnost člana Upravnog odbora će obnašati i Lordan Ljubenkov u ime Zadružnog saveza Dalmacije, dok će Nadzorni odbor djelovati u sastavu Tomislav Glavić, Dražan Krolo i Krešimir Vučković.

Skupština je jednoglasno prihvatila izvješće o radu i financijsko izvješće za prethodno razdoblje, koje su podnijeli dosadašnji predsjednik Ivica Kovačević, Jako vino d.o.o. Bol i tajnica Udruženja Danica Poparić-Majić iz HGK – Županijske komore Split. Raspravljalo se i o predstojećim aktivnostima Udruženja te je najavljen 3. Festival Vino Dalmacije, koji će se umjesto u ožujku, zbog koronakrize održati 16. i 17. listopada, na istom mjestu kao i prethodnih godina u Sveučilišnom kampusu u Splitu.

Udruženje Vino Dalmacije, koje okuplja članove iz četiri dalmatinske županije, od svog osnutka 2012. godine pod okriljem HGK intenzivno djeluje na regionalnom principu promičući interese dalmatinskih vinara i vinogradara, a poseban doprinos je dalo u kreiranju interventnih mjera pomoći vinarstvu tijekom pandemije.

 

I.K. / dalmatinskiportal.hr