Vino Dalmacije | Održane DALMATINSKE VINSKE IKONE 2021.
17212
post-template-default,single,single-post,postid-17212,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Održane DALMATINSKE VINSKE IKONE 2021.

Održane DALMATINSKE VINSKE IKONE 2021.

Očekivanja javnosti spram dalmatinskih vina su visoka. Postoji konsenzus da je Dalmacija regija za najviše domete i istovremeno kod mnogih ljubitelja vina postoji osjećaj da su dalmatinska vina često preplaćena. Promotivne aktivnosti dalmatinskih vinara bi trebale biti usmjerene k njegovanju statusa regije koja nudi premium kvalitetu i proizvodi vina za koja ne treba žaliti izdvojiti više novca, jer premium vina Dalmacije vrijede više. Upravo zbog toga u organizaciji Udruženja Vino Dalmacije 22. i 23. listopada 2021. održao se festival DALMATINSKE VINSKE IKONE 2021.

Posjetitelji, vinski zaljubljenici i turisti su na središnjoj izložbi imali prigodu kušati više od  100  izvrsnih dalmatinskih vina, a u dodatnom programu i sudjelovati u zanimljivim  enološkim radionicama. Sve radionice (5 radionica) su bile rasprodane a posjećenost samog festivala izvanredna što ponovno pokazuje da su manifestacije ovakvog tipa nužne za edukaciju, promidžbu i brendiranje dalmatinskih vina.